Publicat la: 21.05.2020. 18:05 / 575 views

ÎNCEPE CURĂȚAREA HELEȘTEULUI. PÂNĂ ÎN IUNIE, BRĂDIȘUL VA DISPĂREA

În urma numeroaselor sesizări, municipalitatea a decis curățarea lacului din Crâng. Lucrările vor demara chiar din această săptămână. Reprezentanții primăriei spun ca debitul mic al apei din heleșteu a amânat, până în acest moment, operațiunea de tăiere a brădișului.

helesteu 2 helesteu 1

Din cauza lucrărilor de reabilitare la acea deviație din Iazul Morilor, din care se alimenta și heleșteul Crângului, debitul apei din lac a scăzut drastic. După reluarea nivelului optim, lacul va fi decolmatat iar brădișul va fi îndepărtat.

Operațiunea de tăiere manuală a brădișului a început încă de ieri. Săptămâna aceasta, utilajul, cumpărat special acum câțiva ani, va fi relocat, din Parcul Tineretului, în Crâng. Șefii de la primărie promit că până în iunie lacul va arăta mult mai bine, decât se prezintă la ora actuală.

Între timp, cum rațele de pe heleșteu au deja bobocei, lacul a devenit un punct de atracție în sine, astfel că mulți buzoieni vin în Crâng doar pentru a le admira. Aspectul heleșteului strică totuși plăcerea celor care petrec zeci de minute în șir admirând rățuștele.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!