Încep lucrările pentru înfrumusețarea heleșteului din Crâng

Încep lucrările pentru înfrumusețarea heleșteului din Crâng

Primele zile calde din acest început de primăvară au scos din case mii de buzoieni. Aceștia au invadat parcurile orașului, dornici să petreacă o parte din zi în mijlocul naturii. Parcul Crâng a fost cel mai aglomerat în weekend-ul trecut iar rățuștele de pe heleșteu au fost din nou atracția principală.

Parcul Crâng rămâne pe primul loc în preferințele buzoienilor care ies la promenadă sau care obișnuiesc să-și petreacă un timp în mijlocul naturii, la aer curat.

Weekend-ul trecut vremea a fost foarte frumoasă, prielnică pentru o mulțime de buzoieni de toate vârstele care au invadat parcul.

Atracția principală din Crâng rămâne Heleșteul, devenit „casa” rățuștelor sălbatice care s-au stabilit acolo de mai mulți ani și care s-au acomodat perfect atât cu mediul ambiant, cât și cu cei care le admiră și care le și hrănesc.

Din păcate, ca la fiecare început de primăvară, apa din lac este scăzută și năpădită de vegetația acvatică.

Dar primăvara a început să se instaleze din ce în ce mai hotărât și la Buzău, așa că, în zilele următoare va fi deschisă și alimentarea cu apă a lacului.

După ce apa din Heleșteu va ajunge la nivelul potrivit va fi adus de la Urbis și utilajul acvatic care va începe curățarea lacului de brădiș.

Începând din toamna următoare, Primăria va începe plantarea de puiet în zonele din care au fost extrași ulmii bolnavi.

Un comentariu la: “Încep lucrările pentru înfrumusețarea heleșteului din Crâng

  1. Este frumos sa vezi cum buzoienii ies din case si se bucura de primele zile calde din aceasta primavara in mijlocul naturii, in Parcul Crang. Este o ocazie perfecta pentru a petrece timp de calitate in aer liber si pentru a admira frumusetea ratustelor salbatice de pe helesteu, care au devenit deja un simbol al parcului. Speram ca in curand apa din lac va fi alimentata si curatata, iar parcul va fi imbunatatit si mai mult prin plantarea de puiet in locurile unde au fost extrasi ulmii bolnavi. In acest fel, vom putea savura mai mult timp in mijlocul naturii si ne vom putea bucura de tot ce ofera ea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și