INCENDIU LA GARĂ. FUMUL S-A VĂZUT ÎN TOT ORAȘUL

INCENDIU LA GARĂ. FUMUL S-A VĂZUT ÎN TOT ORAȘUL

Panică duminică după-amiază în municipiul Buzău. Un nor gros de fum se ridica în apropierea gării iar oamenii au crezut inițial că s-a aprins o garnitură de tren. În cele din urmă misterul a fost elucidat, după ce s-a aflat că în spatele Policlinicii CFR ard vegetație uscată și traverse impregnate cu creozot.

incendiu gara 1 incendiu gara 2

Inițial, un apel la 112 anunța izbucnirea unui incendiu în spatele Policlinicii CFR. Norul gros de fum care se putea vedea din orice parte a orașului a panicat locatarii din zonă. Deplasați la fața locului, pompierii au găsit un incendiu de vegetație uscată care cuprinsese și mai multe traverse de cale ferată impregnate cu creozot.

Pompierii au solicitat sprijin colegilor din dispecerat și totodată s-a luat decizia opririi curentului electric în zonă. În cele din urmă, pompierii au reușit să stabilească și din ce cauză a izbucnit incendiul. După mai bine de două ore, pompierii buzoieni au reușit să lichideze incendiul.

Tot în acest weekend, peste 20 hectare de vegetație uscată au ars în satul Cândești, comuna Vernești din județul Buzău, intervenție la care, pentru menținerea situației sub control, au fost necesare forțe și mijloace suplimentare în lupta cu flăcările.

Pompierii au avut o sarcină dificilă și anume protejarea culturilor de porumb și floarea soarelui situate în vecinătatea focarului, despărțite de acesta doar printr-un drum cu lățimea de 2 metri. Din cauza secetei, vegetației înalte și uscate, și a vântului puternic ce favorizau propagarea incendiului, se putea produce în orice moment un dezastru, distrugând munca de o vară a agricultorilor. (Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și