Publicat la: 03.12.2018. 20:07 / 645 views

ÎNCĂ UN PAS. AU FOST PUBLICATE NORMATIVELE PENTRU PRELUAREA CRÂNGULUI

A fost făcut încă un pas pentru preluarea pădurii Crâng de către Municipalitatea buzoiană. Săptămâna trecută au fost publicate normele metodologice fără de care Legea referitoare la trecerea pădurilor din intravilan în administrarea autorităţile locale nu era posibilă. Pădurea Crâng ar putea fi preluată oficial de Primărie în prima parte a anului viitor.

padure crangÎn ultimul timp, Parcul Crâng a devenit subiectul de discuţie predilect al buzoienilor.

Municipalitatea a făcut toate demersurile necesare pentru ca pădurea Crâng să fie transferată din administrarea Romsilva în cea a Municipiului Buzău, pentru a fi transformată în parc urban

Zilele trecute au fost publicate şi normativele după care va fi aplicată Legea referitoare la trecerea pădurilor din intravilan către autorităţile locale.

Urmează ca în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal să fie supusa aprobării şi suma necesară pentru studiul topografic.

Cel mai probabil, pădurea Crâng va fi preluată de Municipalitate în primăvara anului viitor.

Autorităţile locale vor avea la dispoziţie o perioadă de graţie nu mai mare de cinci ani pentru a transforma Crângul în pădure urbană.

Dacă termenul nu va fi respectat, pădurea Crâng se va reîntoarce în ograda Romsilva.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!