Publicat la: 06.11.2019. 19:49 / 819 views

ÎNCĂ O TRANȘĂ DE VACCINURI ANTIGRIPALE. APROAPE 9.000 DE DOZE AU SOSIT LA DSP

Este sezonul recordurilor în campania de vaccinare antigripală. În acest an, cererile au depăşit cu mult oferta. Cabinetele medicilor de familie nu fac faţă solicitărilor. Astăzi, la Direcţia de Sănătate Publică, a ajuns un nou lot de doze cu vaccin antigripal.  

vaccinuri 2 vaccinare

Asistentele cabinetelor medicilor de familie au început deja să sune persoanele aflate pe lista de aşteptare pentru imunizarea antigripală. Primele doze primate de la DSP au fost epuizate imediat. 

Anul acesta, autorităţile din sănătate au constatat un record de cereri pentru vaccinul antigripal.

Noua tranşă de vaccin antigripal a ajuns deja în camerele frigo de la sediul DSP. Aproape 9.000 de doze urmează să fie distribuite medicilor de familie.

Având în vedere solicitările de până acum, se anticipează că şi noile stocuri vor fi epuizate foarte repede.

Până acum, la Buzău au fost înregistrate doar două cazuri de gripă, diagnosticate clinic. În sezonul trecut, aproape 200 de decese s-au înregistrat în ţară, din cauza temutului virus.

În acest sezon, în premieră, dozele de vaccin au ajuns la timp în teritoriu şi au fost în număr mult mai mare faţă de anii anteriori. Vaccinul este produs în Olanda. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!