Înălțarea eroilor. Dublă sărbătoare, celebrată la Buzău

Înălțarea eroilor. Dublă sărbătoare, celebrată la Buzău

Dincolo de manifestările zgomotoase de astăzi, în Cimitirul Eroilor au fost omagiați soldații căzuți în război. Ziua Eroilor este marcată în fiecare an cu ocazia sărbătoririi Înălțării Domnului.

Astăzi, de Ziua Înălțării și Ziua Eroilor, la Buzău au fost organizate ceremoniale religioase și militare la care au participat parlamentari buzoieni, oameni de stat, reprezentanții autorităților locale și militare, elevi dar și profesorii greviști din stradă.

Un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă pentru toți eroii care și-au jertfit viața pentru poporul român și pentru țara lor și care, acum, odihnesc în neuitare în Cimitirul Eroilor.

Rând pe rând, personalitățile prezente la eveniment au rostit mici discursuri de omagiere a eroilor neamului.

Deși a fost acompaniat de vuvuzelele și scandările profesorilor greviști aflați în stradă, pe Calea Eroilor, viitorul premier și-a prezentat omagiul pentru eroii care odihnesc în veșnicie la Buzău.

Alături de președintele Camerei Deputaților au fost prezenți și parlamentari buzoieni, sosiți special la Buzău pentru a participa la eveniment, precum și reprezentanții administrației publice locale.

Prefectul Buzăului a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului și al Zilei Eroilor.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a încheiat seria de discursuri, după care au fost depuse coroane de flori la Domul Eroilor.

Evenimentul s-a încheiat cu parada Gărzii de Onoare și a Muzicii Militare, iar zona a fost survolată de mai multe ori de aeronavele militare de la Boboc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și