În sfârșit, se întâmplă. Spitalul CFR primește pacienți post-Covid

În sfârșit, se întâmplă. Spitalul CFR primește pacienți post-Covid

După discuții interminabile, refuzuri, amânări și răzgândiri, în sfârșit s-a ajuns la o înțelegere între Spitalul Județean Buzău și Spitalul CFR. Ieri au fost transferați primii pacienți post COVID din cel mai mare spital din Buzău în Spitalul CFR

După îndelungi discuții, analize și modificări ale protocolului încheiat între Spitalul Județean Buzău și Spitalul CFR, în sfârșit s-a ajuns la o înțelegere. Ieri au fost transferați primii pacienți post COVID din cel mai mare spital din Buzău în Spitalul CFR. Este vorba despre 9 pacienți care, deși au trecut de infecția cu coronavirus, au în continuare nevoie de îngrijiri medicale și monitorizare din partea specialiștilor. Cei 9 buzoieni au fost evaluați din nou de medici și în această după amiază au fost transferați la CFR.

Pacienții au fost transferați cu Ambulanța  din cadrul SAJ Buzău și cu ambulanța pentru victime multiple.

De săptămâni bune, autoritățile de sănătate publică din Buzău au demarat discuțiile cu managerul Spitalului CFR de la Galați în vederea transferului unor pacienți post COVID din Spitalul Județean la CFR, pentru a lua presiunea exercitată pe secțiile Spitalului Județean de numărul mare de bolnavi care au nevoie de oxigen și monitorizare după ce trec prin infecția cu SARS CoV- 2.

S-a creat o linie de gardă, au fost amenajate peste 20 de paturi, însă, discuțiile între cele două părți s-au lovit de condițiile puse de managementul spitalului CFR. Reprezentanții spitalului primeau doar pacienți cu o stare de sănătate bună, care să nu fie imobilizați la pat, și să aibă o saturație de peste 93 %. Lucruri cu care conducerea Spitalului Județean nu a putut fi de acord, așa că discuțiile au continuat până astăzi, când au fost transferați primii pacienți.

Mirela Copariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și