În audiență la Avocatul Poporului. Buzoienii reclamă că le-au fost lezate anumite drepturi

În audiență la Avocatul Poporului. Buzoienii reclamă că le-au fost lezate anumite drepturi

Nemulțimiți de interacțiunea cu anumite instituții publice, mai mulți buzoieni au stat de vorbă, astăzi, cu reprezentantul Avocatului Poporului. Oamenii au reclamat, fiecare parte, situații în care le-au fost lezate anumite drepturi, ori au fost tratați cu indiferență de către reprezentanți ai Statului. Anul trecut, peste 100 de buzoieni au fost în audiență la Avocatul Poporului.

Astăzi, începând cu ora 10, într-un birou amenajat în sediul Consiliului Județean,  Mirabela Mălăescu, reprezentant al Biroului Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului, a primit în audiență mai mulți buzoieni revoltați de anumite situații de care s-ar face vinovați reprezentanți ai unor instituții publice de stat. Fiecare în parte, oamenii și-au exprimat doleanțele, sperând că situația lor va putea primi rezolvare. Aproximativ două treimi dintre sesizări sunt justificate, spune reprezentantul instituției Avocatul Poporului.

Anul trecut, peste 100 de buzoieni au fost primiți în audiență, de către reprezentantul Avocatului Poporului, și au fost depuse 52 de petiții. Totodată, nu au lipsit apelurile telefonice, sesizările din oficiu, dar și nici anchetele administrative.

Așa cum era de așteptat, există și o categorie de buzoieni care apelează frecvent la serviciile Avocatul Poporului, solicitând audiențe de mai multe ori în același an. 

În 2022, cele mai multe nemulțumiri ale buzoienilor au vizat încălcări ale dreptului de petiționare, dreptului de proprietate privată, accesul liber la justiție, nivelul de trai, nemulțumiri cu privire la acordarea sau stabilirea drepturilor de pensie, dreptul la muncă și protecție socială a muncii, protecția persoanelor cu handicap, protecția copiilor și a tinerilor, contribuțiile financiare.

Avocatul Poporului este o instituție care are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și