ÎN AŞTEPTAREA EXPERTIZEI. REZULTAT ESENŢIAL ÎN CAZUL MASACRULUI DE LA SĂPOCA

ÎN AŞTEPTAREA EXPERTIZEI. REZULTAT ESENŢIAL ÎN CAZUL MASACRULUI DE LA SĂPOCA

S-au scurs aproape patru luni de la masacrul de la Spitalul Săpoca iar anchetatorii nu au la dosar cel mai important detaliu: verdictul expertizei neuropsihiatrice efectuate în cazul autorului. În lipsa acestui document, ancheta nu poate avansa. Comisia de expertiză aşteaptă toate rapoartele de necropsie, dar şi alte rezultate ale unor analize la care a fost suspus individul. 

criminal siteCel mai probabil, rezultatul expertizei neuropsihiatrice nu va fi cunoscut în acest an, ne-au precizat surse din rândul anchetatorilor. Comisia specială, care va decide dacă inculpatul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor, aşteaptă rapoartele de necropsie pentru a le corela cu toate datele adunate până în prezent în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu bărbatul în vârstă de 38 de ani. Între timp, individul a mai fost dus la spital pentru efectuarea unor analize.

În aceste condiţii, ancheta nu poate avansa.

Bilanţul tragediei de la Spitalul Săpoca este de şapte morţi şi şase răniţi. Procurorii fac cercetări pentru infracţiunile de omor deosebit de grav, tentativă la omor şi distrugere. În plus, este extinsă urmărirea penală “in rem” pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

În situaţia în care comisia de expertiză va decide că inculpatul a avut discernământ, bărbatul va fi arestat şi apoi judecat. În caz contrar, individul va rămâne internat la una dintre secţiile Spitalului Săpoca, unde se află în prezent, izolat, sub supraveghere permanentă. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Tablou complicat, în Cupă

14.05.21 15:35 Ultima modificare 14.05.21 18:48

A fost stabilit țintarul Cupei României la handbal masculin, ediția 2021, competiție care se va derula pe repede înainte, într-o singură săptămână. Vor fi trei…