Impozite mai mari. Rata inflației se indexează obligatoriu în fiecare an fiscal.

Impozite mai mari. Rata inflației se indexează obligatoriu în fiecare an fiscal.

Consilierii locali municipali au aprobat astăzi proiectele de hotărâre referitoare la indexarea și la stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2022. Acestea vor fi mărite cu rata inflației, în procent de 2,6 la sută. Noile taxe și impozite vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2022,

Anul viitor, impozitele și taxele pe care le vor plăti contribuabilii buzoieni către Primărie în anul 2022 vor fi indexate cu rata inflației de 2,6 la sută.

Anul trecut, impozitele pe clădiri au crescut cu 50 la sută, dar diferența nu a fost prea mare pentru a nu putea fi suportată de buzoieni, ai căror bani plătiți pe impozite și taxe contribuie la procesul de dezvoltare a orașului.

Astăzi, proiectul pentru stabilirea impozitelor și a taxelor pe anul 2022 a fost supus aprobării consilierilor municipali, convocați în ședință ordinară.

Consilierul Irinel Cârstea a propus două amendamente la proiect, amendamente care au fost avizate favorabil de aleșii locali.

Proiectul, cu cele două amendamente aprobate, a trecut cu majoritate de voturi și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Rata inflației se va adăuga și la limitele minime și maxime ale amenzilor aplicate de organul fiscal local, atât persoanelor fizice cât și a celor juridice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și