Publicat la: 26.06.2019. 18:12 / 479 views

IA ROMÂNEASCĂ, SIMBOL NAŢIONAL. EXPOZIŢIE DE ARTĂ POPULARĂ LA GALERIILE DE ARTĂ

Pe 24 iunie, în peste 50 de ţări din lume se sărbătoreşte Ziua Universală a Iei. Iniţiativa a luat naştere ca brand de ţară în 2013 pe un site de socializare şi a devenit foarte repede un eveniment  internaţional. La Buzău a fost vernisată cu acest prilej o expoziţie de artă populară, dedicată acestui simbol al identităţii şi creativităţii românilor.

ziua iei 5Vernisarea expoziţiei de artă populară dedicată iei româneşti a fost cel mai potrivit prilej de întâlnire a creatorilor populari cu colecţionarii şi cu admiratorii acestui simbol naţional.

Deşi evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, gazdă a fost Amelia Papazisu, tezaurul uman viu al judeţului nostru şi al artei populare româneşti.

Alături de creatorii buzoieni au fost invitaţi din Vrancea meşteri populari şi artişti recunoscuţi.

Dar, adevăratele bijuterii ale evenimentului nu au fost iile ci copiii frumoşi ai Buzăului, îmbrăcaţi în portul tradiţional popular şi cu flori de drăgăicuţă în păr.

Spectacolul oferit celor prezenţi a început cu dansuri şi cu cântece populare interpretate de Voiniceii de la grădiniţa nr. 1 din Valea Părului, Beceni şi a continuat cu copiii din grupul „Datina” de la Şcoala Gimnazială Merei, grupul Slănicul şi Româncuţele din Panciu.

Expoziţia „Ziua iei” este deschisă până pe 31 iulie şi poate fi vizitată gratuit. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!