Hai, vecine, pe la mine! Primarul din Sf. Gheorghe, în vizită la Buzău

Hai, vecine, pe la mine! Primarul din Sf. Gheorghe, în vizită la Buzău

Edilii din Sfântu Gheorghe au făcut o vizită la Buzău. Ei sunt interesați de mai multe proiecte implementate în orașul nostru și doresc să le aplice și în municipiul reședință al județului Covasna. În schimb, Buzăul, cel puțin la capitolul colectare selectivă, ar putea lua lecții de la vecinii de județ, care au ajuns la un procent de 40%.

Primarul orașului Sfântu Gheorghe a trecut granița dintre județe și a venit în vizită la Buzău, la invitația primarului Constantin Toma. Vizita a fost una de lucru pentru că pe vecini îi intereseză cum se implementează la Buzău economia circulară și cum ar putea fi aplicată această strategie și în municipiul vecin.

O altă strategie aplicată la Buzău, cea a extinderii transportului în comun la aproape 100 de localități din județ, este în atenția edililor din Sf. Gheorghe, care ar dori să extindă rețeta în zona metropolitană a municipiului reședință de județ.

Chiar dacă au trecut trei ani, cei doi primari nu au ratat ocazia de a-și ,,etala” scorurile obținute la alegerile locale din 2020. Dacă la alegeri primarul Buzăului l-a depășit cu un procent pe cel de la Sf. Gheorghe, la colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile procentul vecinilor este de aproape 4 ori mai mare decât la noi.

Viceprimarul de la Sf. Gheorghe are o explicație pentru realizarea procentului de 40 la sută la colectarea selectivă. În afară de faptul că societatea de salubritate este a Primăriei, locatarii de la blocuri au contracte individuale pentru ridicarea gunoiului.

Urmează ca, în viitorul apropiat, vizita edililor din Sf. Gheorghe să fie întoarsă de o delegație a conducerii Palatului Comunal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și