Publicat la: 20.01.2020. 19:06 / 697 views

HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ. CUZA, MIHAI VITEAZUL, FERDINAND ŞI REGINA MARIA VOR FI LA BUZĂU

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită şi la Buzău, printr-o reconstituire artistică a evenimentelor întâmplate în oraşul nostru. Actori cunoscuţi vor interpreta personajele istorice şi le vor reaminti celor prezenţi evenimentele memorabile care au contribuit la unirea românilor. De asemenea, reprezentanţii autorităţilor locale, spectatorii şi artiştii îşi vor prinde mâinile într-o mare horă a unirii, care va înconjura clădirea Muzeului Judeţean.

unire hora 2 unire 1

Pe 24 ianuarie, buzoienii vor sărbători împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, înfăptuită prin alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei şi al Ţării Româneşti.

Este al cincilea an consecutiv de când Consiliul Judeţean organizează la Muzeul Judeţean o adevărată reconstituire a evenimentelor întâmplate la Buzău în acea perioadă.

Partea artistică a evenimentului revine Teatrului ”George Ciprian”, care a reuşit în fiecare an să pună în scenă un adevărat spectacol stradal.

Personajele istorice care vor veni la Buzău sunt interpretate de actori cunoscuţi .

Evenimentul va avea loc vineri, 24 ianuarie, de la ora 10.45 la Muzeul Judeţean şi se va încheia cu o mare Horă a Unirii în care îşi vor da mâna toţi cei prezenţi, reprezentanţi ai autorităţilor, spectatori şi artişti.

Pentru că ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi liberă de Guvernul României, organizatorii aşteaptă un număr cât mai mare de buzoieni, care să se bucure de faptul că sunt împreună, cetăţeni ai României de astăzi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!