Hai la Grădi. Prima zi de activitate pentru preșcolari.

Hai la Grădi. Prima zi de activitate pentru preșcolari.

Astăzi s-au redeschis toate unitățile de învățământ școlar și preșcolar din oraș, odată cu începerea noului an școlar 2021-2022. Cei mici abia așteptau să se întâlnească din nou și să participe împreună la activitățile coordonate de doamnele educatoare. Regulile sanitare sunt foarte stricte și sunt respectate întocmai de părinți și de personalul grădiniței, pentru ca niciun copil să nu aibă de suferit din cauza pandemiei de covid.

De astăzi s-au reîntors la grădinițe și cei mai mici dintre copiii Buzăului.

Unii au intrat pentru prima oară în colectivitate și, rămași fără părinți, au cam vărsat lacrimi amare, până s-au obișnuit cu ceilalți copii și cu doamnele educatoare.

Dar, cei mai mulți dintre ei s-au acomodat imediat cu colectivitatea.

Cei din grupele mai mari s-au bucurat de reîntâlnirea cu colegii lor după o vacanță destul de lungă, în care au cam pierdut legătura.

La ei bucuria și voia-bună sunt evidente și abia așteaptă să înceapă activitățile cât mai curând, pentru că timpul este destul de scurt până la prima vacanță, dintre 25 și 31 octombrie, 2021.

Și în grădinițe sunt respectate întocmai toate regulile sanitare impuse în învățământ și care sunt valabile pentru toată lumea.

Conform Ministerului Sănătății, printre normele care trebuie respectate se menționează că ușile de intrare vor sta deschise la venirea copiilor în unitate, în măsura în care problemele de securitate permit, pentru a limita punctele de contact.

De asemenea, se va efectua zilnic triajul epidemiologic, prin măsurarea temperaturii cu termometrul non-contact.

Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius, copiii nu sunt primiți la program, iar părinților li se recomandă un consult medical de specialitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

ACCIDENT GRAV PE CALEA EROILOR

21.01.22 19:45 Ultima modificare 21.01.22 19:56

Carosabil umed, viteză neadaptată și o depășire periculoasă. Acestea au fost elementele care au dus la un grav accident seara trecută, pe Calea Eroilor. O…