Gloria, în grafic. Victorie în deplare, cu Deva

Gloria, în grafic. Victorie în deplare, cu Deva

După trei derby-uri consecutive, Gloria Buzău a avut parte de un meci mai lejer la prima vedere, în deplasare, cu CSM Deva. Buzoiencele și-au respectat statutul de favorite, câștigând distanțat, cu 32  la 23. Grație victoriei, Gloria urcă pe locul 2 al Ligii Florilor.

Partida cu Deva a fost echilibrată doar în primele 15 minute, interval de timp în care gazdele au reușit să mențină diferența de pe tabelă la un minim de 3-4 goluri, grație, în special, reușitelor Cristinei Malac și a veteranei Ada Moldovan, handbalistă care a evoluat stagiul trecut la Buzău.  Pe final de repriză, însă, Gloria a apăsat pedala de accelerație reușind să se distanțeze constant, astfel că la pauză elevele lui Aurelian Roșca au intrat cu un avantaj comfortabil, 16 la 12.

Al doilea mitan a fost dominat mult mai clar de Gloria, echipa din Buzău dominând net, la toate capitolele.  Gazdele au capotat încă din minutul 48, moment în care roș-albastrele s-au distanțat la 10 goluri, grație reușitei Anei Maria Simion. Ultimele minute ale partidei n-au mai dat emoții delegației buzoiene, delegație care a beneficiat și de aportul câtorva fani care au făcut, la mijlocul săptămânii, deplasarea de peste 400 de kilometri până în județul Hunedoara. La final, un 32 la 23 pentru Gloria, scor care elimină orice dilemă în ceea ce privește echipa mai bună.

Cele trei puncte  obținute ieri propulsează gruparea buzoiană pe locul 2 al Ligii Florilor, la un punct sub lidera Dunărea Brăila și la egalitate cu Cisnădie, CSM și Rapid. De menționat că “tigroaicele” de la CSM au doar trei meciuri disputate. Etapa viitoare, pe 16 octombrie,  Gloria joacă acasă cu Craiova. Ora de disputare a partidei nu a fost, încă, stabilită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și