GEST IMPRESIONANT AL ELEVILOR DE LA LICEUL DE ARTE. AU CÂNTAT ŞI AU PICTAT PENTRU COPIII INSTITUŢIONALIZAŢI

GEST IMPRESIONANT AL ELEVILOR DE LA LICEUL DE ARTE. AU CÂNTAT ŞI AU PICTAT PENTRU COPIII INSTITUŢIONALIZAŢI

Sunt talentaţi şi la muzică şi la desen, însă nu păstrează talentul doar pentru ei. Liceenii de la Arte, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, au dorit să marcheze Săptămâna Internaţională a Voluntariatului în mod inedit. Au pictat planşe şi au cântat pentru copiii instituţionalizaţi. Au vrut, astfel, să ofere o bucurie celor aflaţi în ocrotirea DGASPC-ului.

arte voluntari 2Zile la rând s-au documentat, au citit şi au pictat planşe cu personaje din poeveşti. Au pus mult suflet şi au dorit ca din mâinile lor să iasă adevarate opere de artă care să îi bucure pe copiii instituţionalizaţi.

Peste 200 de copii, de la muzică şi desen, s-au implicat în proiectul ce se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi a avut drept scop marcarea în mod inediat a Săptămânii Internaţionale a Voluntariatului.

Dacă liceenii au reuşit, în această perioadă, să impresioneze prin dorinţa cu care au lucrat, profesorii au impresionat la rândul lor prin dăruire, dar mai ales prin dibăcia de le face cunoscute personajele poveştilor de odinioară, cum ar fi Albă ca Zăpada, sau Cenuşăreasa.

Şi Capra cu Trei Iezi a fost pictată cu măiestrie pe bucăţile de polistiren ce vor ajunge să coloreze camerele copiilor instituţionalizaţi. Elevii de clasa a IX-a, coordonaţi de Valeriu Şuşnea, au reuşit să realizeze adevărate opere de artă.

Lucrările realizate de elevii Liceului de Arte vor fi amplasate pe pereţii copiilor instituţionalizaţi. De asemenea, elevii de la secţiile de muzică au organizat un spectacol la sala Mare a Consiliului Judeţean, la care invitaţii speciali au fost copiii din cadrul DGASPC. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și