Galben intermitent. Semafor cu buton setat astfel între anumite ore

Galben intermitent. Semafor cu buton setat astfel între anumite ore

Traficul auto sufocant din zona sensului giratoriu de la avion este amplificat de multe ori și de semaforul cu buton dintre mallurile de pe o parte și cealaltă a bulevardului Unirii. Comisia de Siguranță Rutieră a Municipiului a stabilit ca semaforul să funcționeze pe galben intermitent dimineața, între anumite ore.

Una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului este intrarea dinspre Mărăcineni unde, la orele de vârf, coloanele de automobile se întind pe sute de metri.

La această situație neplăcută pentru conducătorii auto contribuie și semaforul cu buton din apropierea sensului giratoriu de la avion.

Autoritățile municipale s-au gândit la o soluție care să mai scurteze timpul de așteptare în ambele sensuri la acest semafor.

Se speră că astfel nu se vor mai produce blocaje la semaforul pietonal unde, de multe ori, dimineața, mașinile așteptau culoarea verde chiar dacă un singur pieton traversa bulevardul.

Automatul semaforului a fost setat astfel încât între orele 7 și 9 dimineața să funcționeze pe galben intermitent și să fluidizeze astfel traficul auto.

Este un prim pas făcut de edili și nu ar fi exclus ca și alte semafoare cu buton să fie setate pe galben intermitent în anumite intervale de timp.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și