Publicat la: 19.12.2017. 19:10 / 630 views

FRIGUL A UMPLUT ADĂPOSTUL SOCIAL. 41 DE OAMENI AI STRĂZII CAZAŢI PÂNĂ ASTĂZI

adapost 2Cu toate că dispune de o capacitate de cazare de 25 de locuri, Centrul de Urgenţă de Zi şi de Noapte găzduieşte, deja, patruzeci şi unu de oameni ai străzii. Majoritatea au sosit odată cu primele temperaturi negative. Cei mai mulţi dintre rezidenţi au deja experienţa cazării în centrul social şi se prezintă singuri, alţii sunt aduşi de poliţia locală sau de simpli cetăţeni ai Buzăului. De altfel, conducerea instituţiei face un apel către toţi buzoienii să semnaleze cazurile sociale, pentru ca oamenii străzii să poată primi cazare, mai ales în nopţile geroase ale iernii.

Oamenii străzii sunt cazaţi în centru abia după ce sunt consultaţi medical, pentru a se preveni răspîndirea unor boli cronice. Pe lângă vizita medicală, un pat şi o masă caldă, sărmanii primesc şi consiliere psihologică.

În multe dintre cazuri, oamenii străzii apelează la serviciile centrului doar în nopţile extrem de reci pentru ca apoi să se întoarcă pe stradă. Asta din cauza condiţiilor de conduită impuse în adăpost, unde rezidenţii nu au voie să consume alcool sau substanţe interzise. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!