(FOTO+VIDEO) Primarul Toma, față-n față cu fostul premier Emil Boc și Ambasadoarea Estoniei

(FOTO+VIDEO) Primarul Toma, față-n față cu fostul premier Emil Boc și Ambasadoarea Estoniei

Primarul Constantin Toma a avut, zilele trecute, o întrevedere cu primarul Emil Boc, fost premier, președinte al Asociației Municipiilor din România, asociație al cărei președinte executiv este edilul-șef buzoian, ocazie cu care a discutat și cu Ambasadoarea Estoniei în România, Excelența Sa Ingrid Kressel Vinciguerra.

Dragi buzoieni,

Vineri am participat la Cluj-Napoca, la conferința ,,Orașe și comunități – viziune 2030. Cluj-Napoca – la un click distanță”. Tema conferinței a fost ,,cum accelerăm tranziția către orașele verzi și digitale?

Ce trebuie să facă administrațiile publice locale și centrale pentru atingerea acestor obiective?” Alături de gazda noastră, Domnul Primar Emil Boc, care este și Președinte al Asociației Municipiilor din România, au mai fost prezenți, inclusiv cu intervenții, Excelența Sa Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România, Domnul Barna Tanczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Domnul Virgil Popescu, Ministrul Energiei, Domnul Primar al Sucevei și Prim-vicepreședinte AMR, Ion Lungu, Domnul Președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, Domnul Primar al Brașovului, Allen Coliban, precum și alți oficiali ai Guvernului.

Prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Estoniei, Doamna Ingrid Kressel Vinciguerra ne-a inspirat pe toți, pentru că Estonia a ajuns cea mai digitalizată țară din lume, dar care preluând modelul finlandez de educație, a ajuns și în acest domeniu să ocupe una din pozițiile de top.

Domnul Primar Emil Boc ne-a prezentat pașii impresionanți făcuți în digitalizare în Cluj-Napoca și a mulțumit încă o dată universităților din Cluj-Napoca pentru contribuția deosebită.

În cuvântul meu am prezentat viziunea de dezvoltare a municipiului nostru, ,,Buzău – oraș magnet până în 2030″, cu obiectivele pe care le avem de îndeplinit, în domeniile economic, educațional, social și cultural pentru ca Buzăul să ajungă un oraș de top în România.

S-a vorbit frumos despre experiența Buzăului din ultimii ani, mulți dintre participanți apreciind obiectivele ce ni le-am propus pentru schimbarea municipiului nostru într-un oraș de nivel european.Unul dintre subiecte a fost și dublarea suprafeței orașului, prin unirea cu o comună apropiată, care se constituie astfel o premisă esențială în atingerea viziunii de dezvoltare a Buzăului, până în 2030. HAI BUZĂU!, este mesajul postat în această după-amiază, de șeful Palatului Comunal, pe pagina sa de facebook.

(Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și