(FOTO) Ministrul Romașcanu, întâlnire cu ambasadorul SUA în România

(FOTO) Ministrul Romașcanu, întâlnire cu ambasadorul SUA în România

Ieri, ministrul Culturii, senatorul Lucian Romașcanu, a avut o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, ES Kathleen Kavalec.

,,A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașat cultural al ambasadei SUA în România.

Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecția împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre inițierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă.

Industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în Romania, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuși remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producția de film (tax incentive).

I-am mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România.

De asemenea, am discutat despre inițierea unui Fond Cultural SUA – România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire., a transmis ministrul Culturii, senatorul buzoian Lucian Romașcanu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și