Fotbal pe nevăzute. Buzăul a găzduit un turneu amical internațional de fotbal pentru nevăzători

Fotbal pe nevăzute. Buzăul a găzduit un turneu amical internațional de fotbal pentru nevăzători

Zeci de fotbaliști nevăzători din mai multe țări europene și-au dat întâlnire, la Buzău, în acest weekend. Pe noul teren de fotbal din incinta Liceului Special pentru Deficienți de Vedere a avut loc un turneu amical de fotbal. La inedita competiție au participat echipe de nevăzători din Anglia, Germania, Italia, Belgia și România.

Turneul internațional de fotbal s-a disputat la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, instituție unde, de curând, se află un teren de fotbal pentru nevăzători, al doilea de acest fel din România după cel de la Buftea. Turneul a adus la start echipa națională a României, selecționata Under 23 a Angliei dar și câteva echipe de club din Germania, Italia și Belgia. Naționala României de nevăzători a avut un parcurs mulțumitor la acest turneu. 

Echipele de nevăzători sunt formate din câte cinci jucători. Obligatoriu, cei patru care aleargă pe teren sunt nevăzători, în timp ce portarul este singurul care nu are deficiențe de vedere. Terenul are dimensiunile reduse, cele specifice și pentru futsal, iar reprizele sunt cu durata de 20 de minute. Un alt element inedit este că mingea este sonoră, iar atunci când se rostogolește, poate fi urmărită datorită clopoțeilor din interior.

Mișcarea din teren a nevăzătorilor este direcționată de ghizi care se află la poarta echipei adverse. Cu toate aceste măsuri de precauție și ghidare, sportul nu este lipsit de riscul de accidentări. Cele mai frecvente sunt ciocnirile între adversari, unele destul de dure.

Consiliul Județean Buzău a sprijinit organizarea turneului internațional de fotbal pentru nevăzători. Cu acest prilej, conducerea instituției anunță că se vor amenaja noi facilități în municipiul Buzău pentru persoanele cu deficiențe de vedere care doresc să practice un sport.

Deoarece beneficiază de un teren omologat chiar pentru jocuri internaționale, conducerea Liceului pentru Deficienți de Vedere Buzău se gândește să înființeze o echipă de fotbal, care să participe, în primă fază, la competiții naționale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și