FORŢE NOI LA HASDEU. DESCHIDERE DE AN ŞCOLAR LA CEL MAI TITRAT COLEGIU DIN BUZĂU

FORŢE NOI LA HASDEU. DESCHIDERE DE AN ŞCOLAR LA CEL MAI TITRAT COLEGIU DIN BUZĂU

La Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” s-au strigat astăzi cataloagele de început de an. Peste trei sute de elevi de clasa a V-a şi de noi liceeni au participat la ceremonia de deschidere a noului an şcolar. Cu toţii se vor strădui să menţină vestitul colegiu buzoian în topul celor mai titrate colegii din ţară.

clasa hasdeu 2Chiar dacă anul şcolar a început cu o săptămână mai devreme, cei 26 de elevi de clasa a V-a şi 285 de noi liceeni s-au bucurat din plin de prima zi de şcoală într-unul dintre cele mai titrate colegii din ţară.

Proaspeţii admişi în colegiul Hasdeu au fost încurajaţi de foşti hasdeeni, care nu au uitat niciodată că aici s-au format şi că de aici a început drumul lor în viaţă şi în carieră.

Profesorii diriginţi de la noile clase au strigat catalogul, apoi au prezentat campusul hasdeian noilor elevi.

După ce au făcut turul colegiului, cei mai mici elevi ai Hasdeului s-au cunoscut şi i-au explicat domnului diriginte Sebastian Popescu de ce au ales să aplice pentru această şcoală.

În prima lor zi de hasdeeni, proaspeţii elevi de la gimnaziu au primit vizita abosolvenţilor de anul trecut, care le-au împărtăşit câte ceva din experienţa pe care au acumulat-o în cei 4 ani de liceu.

Elevii de clasa a IX-a au ştiut exact ce îi aşteaptă dacă aplică pentru colegiul Hasdeu, adică 4 ani de performanţe continue cu medii generale peste nota 8.

Anul trecut doar 14 elevi au avut media generală sub 8 iar intenţia profesorilor este de a micşora an de an numărul acestora.

Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” face parte din elita colegiilor naţionale şi, din acest motiv, este prima opţiune pentru elevii care au terminat Gimnaziul cu mediile cele mai mari.

Şi la clasa a V-a a fost concurenţă mare, de trei elevi pe un loc. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și