Forfotă în magazinele de la sate. Pregătirile pentru Crăciun se fac tot mai mult în supermarket

Forfotă în magazinele de la sate. Pregătirile pentru Crăciun se fac tot mai mult în supermarket

La țară, pregătirile de Crăciun încep acum din magazinul sătesc, nu din propria gospodărie, ca odinioară. Pe lângă produsele de sezon, cum ar fi cozonacul sau bomboanele de pom, carnea de porc se cumpără gata tranșată, pentru că puțini mai cresc animale în curte.

La fel ca mulți dintre vecinii săi din Gălbinași, doamna Olimpia și-a cumpărat de la marketul din comună carnea de porc și produsele necesare pentru masa de Crăciun. A revenit printre rafturi pentru a lua ingredientele folosite la prepararea dulciurilor.

Un coș aparent modest s-a transformat, la casa de marcat, într-o cheltuială consistentă, pe care clienta noastră o va repeta și în următoarele zile.

Pregătirile pentru Crăciun se fac tot mai mult în magazine, deoarece tot mai puțini oameni mai cresc animale în gospodărie. Clienții cumpără carne și membrane pentru cârnați, caltaboș sau tobă, însă în cantități mai reduse decât în trecut. 

Comparativ cu alți ani, oamenii cumpără mai puțin. Sacoșele nu mai sunt pline, iar cantitățile au scăzut cu aproximativ un sfert. Vânzătoarele sunt cele care văd cel mai bine schimbarea din ultimii ani.

În ultimele zile, a crescut vânzarea inclusiv la soluții de curățenie și la detergenți, semn că tradiția curățeniei de sărbători se păstrează, chiar și cu bani mai puțini.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și