CARTIERUL POŞTĂ, ÎN CARANTINĂ PENTRU 14 ZILE DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS. 19 CAZURI CONFIRMATE CU COVID-19

CARTIERUL POŞTĂ, ÎN CARANTINĂ PENTRU 14 ZILE DIN CAUZA NOULUI CORONAVIRUS. 19 CAZURI CONFIRMATE CU COVID-19

19 persoane din cartierul Poştă din municipiul Buzău au fost confirmate cu coronavirus, duminică seara, 12 fiind transferate la spitalul suport de la Râmnicu Sărat, iar alte şapte, la un spital din Capitală. Printre pacienţi sunt şi doi copii cu vârsta de un an.
transport cu izoleta cartierul posta

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Leonard Dimian, cele 19 persoane au legătură cu cazul bărbatului de 41 de ani, a cărui îmbolnăvire a fost anunţată, duminică la prânz, de Grupul de Comunicare Strategică.

El a mai spus că „pacientul în vârstă de 41 de ani, după o vizită în ziua de Paşte în judeţul Ialomiţa, a avut simptomatologie uşoară şi s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secţia Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde i-au fost recoltate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul ‘Cantacuzino’ din Bucureşti a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul ‘Victor Babeş’ din Bucureşti şi, imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soţiei şi celor doi copii, precum şi altor contacţi, un număr de 19 persoane fiind confirmate cu COVID-19”.

Cartierul Poşta din municipiului Buzău, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, a intrat în carantină pentru 14 zile după ce, duminică, au fost confirmate 19 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, a anunţat, luni dimineaţă, Biroul de presă al Prefecturii.

„Instituţia Prefectului a luat decizii instituirii carantinei timp de 14 zile pentru cartierul Poşta din municipiul Buzău cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că „cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul ‘Victor Babeş’ din Bucureşti, cartierul carantinat urmând să fie aprovizionat cu alimente şi bunuri de strictă necesitate de către autorităţile locale”.

În judeţul Buzău au fost confirmate, până acum, 40 de cazuri de infectare cu COVID-19. (Agerpres)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și