(UPDATE) Fix cum (iar) a anticipat Campus TV: și a treia tragere la sorți a fost anulată!

(UPDATE) Fix cum (iar) a anticipat Campus TV: și a treia tragere la sorți a fost anulată!

UPDATE 2

A patra tragere la sorți a fost programată pentru miercuri, 15 mai.

UPDATE 1

În timp ce toate persoanele implicate în activitatea birourilor electorale din județul Buzău așteaptă cu sufletul la gură o decizie judecătorească importantă, Înalta Curte de Casație și Justiție își permite să amâne pronunțarea într-o speță esențială în încrengătura blocajelor apărute până acum cu privire la funcționarea birourilor electorale. Mai precis, la termenul de azi, când completul de judecată avea termen să decidă dacă prima tragere la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale a fost legală sau nu, magistrații au amânat pronunțarea pentru data de joi (!!!), 16 mai.

În aceste condiții, Tribunalul Buzău trebuie să organizeze încă o tragere la sorți, a patra de la începutul acestei serii de blocaje.

*ȘTIRE INIȚIALĂ

Departe gândul de a ne bucura de blocajele sistematice din activitatea birorurilor electorale din județul Buzău, dar, și de această dată, Campus TV a anticipat (AICI) ceea ce s-a întâmplat în acest weekend. Vorbim despre faptul că a treia tragere la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale din județ a fost anulată!

Operațiunea de vineri după-amiază, organizată la Tribunalul Buzău, a fost constată, iar Biroul Electoral Central le-a dat dreptate reclamanților și a dispus anularea tragerii, implicit reluarea procedurilor pentru desfășurarea celei de-a patra trageri la sorți! ***Hotărârea BEC poate fi citită la finalul acestui material***

Astăzi, un complet de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție poate pune capăt acestui circ interminabil, situație care scoate la iveală, printre altele, interesul financiar puternic al celor care pot fi președinți sau locțiitori de birouri electorale, precum și hibele legislative ce permit astfel de breșe, blocând activitatea unor structuri esențiale în organizarea și desfășurarea unor alegeri democratice.

În fapt, ICCJ are de analizat dacă prima tragere la sorți a fost sau nu legală. Dacă instanța va stabili că aceasta a fost organizată și desfășurată legal, toate se opresc aici și nu ar mai exista căi prin care să fie perturbată activitatea birorurilor electorale din județul Buzău.

***Hotărărea BEC de ieri, 12 mai***

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și