Fără Târg de miere. Târgul Apicultorilor Buzoieni nu se ține nici anul acesta.

Fără Târg de miere. Târgul Apicultorilor Buzoieni nu se ține nici anul acesta.

Este al doilea an în care Asociația Apicultorilor Profesioniști din Buzău nu va organiza Târgul Apicol. Evenimentul ar fi trebuit înscris în calendarul național încă din primăvară, dar pandemia în curs nu a permis asumarea unei astfel de hotărâri. Pentru a-și completa proviziile de miere, buzoienii sunt îndemnați să se aprovizioneze direct de la producători.

La sfârşitul unui an apicol, când albinele sunt pregătite pentru iernat, a devenit o tradiţie ca Asociaţia Apicultorilor Profesionişti din Buzău să-şi invite confraţii la târgul anual.

Din păcate, este al doilea an consecutiv în care pandemia nu a permis organizarea Târgului Apicol la Buzău.

Pentru crescătorii de albine, târgul apicultorilor ar fi fost un bun prilej de a se întâlni la Buzău pentru a-şi împărtăşi impresiile de peste an, dar şi pentru a le oferi buzoienilor cele mai naturale şi sănătoase dulciuri.

De obicei, la eveniment erau prezenți atât apicultori, producători şi comercianţi buzoieni, cât și din ţară şi chiar de peste  hotare.

De obicei, mierea românească pleacă la export și, de aceea, Târgul Apicultorilor Buzoieni constituie un prilej unic pentru locuitorii orașului de a-şi completa proviziile de dulce sănătos pentru iarnă.

Totodată, doar aici puteau găsi unele dintre cele mai rare sortimente de miere: de mană, de zburătoare, de zmeură ori de mentă, dar şi preparate pe bază de miere.

Mihăilă Prahoveanu, președintele Asociaţiei Apicultorilor Profesionişti din Buzău nu crede că stuparii își pot permite să falsifice mierea, pentru că ar fi prea scump pentru ei.

Mierea adevărată este un adevărat miracol, dăruit oamenilor de micile lucrătoare înaripate. Şi, pentru ca miracolul să nu fie falsificat, este bine ca, la cumpărare, să se solicite comerciantului şi buletinul de analiză pentru produsul respectiv.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și