Publicat la: 17.01.2020. 19:29 / 972 views

FĂRĂ CULPĂ MEDICALĂ, ÎN CAZUL MASACRULUI DE LA SĂPOCA. VERDICT: MEDICII AU ADMINISTRAT TRATAMENTUL CORECT

Doctorii care l-au tratat pe pacient înainte de deveni autorul masacrului de la Spitalul Săpoca nu pot fi traşi la răspundere pentru vreo culpă medicală. Este prima şi cea mai importantă concluzie de până acum, în cadrul anchetei demarate de Colegiul Medicilor din Buzău. Verdictul îi aparţine unui cunoscut profesor doctor univeristar.

sapoca 3 sapoca smurd

La cinci luni de la producerea tragediei de la Spitalul Săpoca vine un prim verdict în cazul anchetei declanşate de Colegiul Medicilor din Buzău. În vizor au fost luaţi cei doi medici care l-au tratat pe individ, înainte ca acesta să dea atacul din noaptea de 17 spre 18. S-a urmărit dacă doctorii au procedat corect de la momentul internării, până la episodul tulburător, inclusiv dacă pacientul ar fi fost diagnosticat greşit sau dacă a primit vreun tratament care să provoace starea sa de furie oarbă.

Analiza solicitată de Colegiul Medicilor din Buzău a fost efectuată de prof. dr. Dan Prelipceanu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, medic la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” şi preşedinte al Comisiei de Etică din cadrul unităţii sanitare din Capitală. Medicul psihiatru a concluzionat că doctorii de la Buzău au respectat procedurile şi că tratamentul administrat a fost unul corect, astfel că nu li se poate reproşa vreo culpă medicală.

După verdictul dat de specialistul de la Bucureşti, urmează să se pronunţe şi medicii legişti buzoieni, care fac propria cercetare, tot în cadrul anchetei demarate de Colegiul Medicilor.

Şapte pacienţi ucişi şi şase răniţi grav, este bilanţul îngrozitor după ce un bărbat, în vârstă de 39 de ani, internat de trei zile, a atacat bolnavii din două saloane ale unui pavilion de la Spitalul Săpoca.

Autorul este în continuare izolat  şi sub supraveghere permanentă, urmând să se stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Ancheta penală nu poate avansa în lipsa unui rezultat al expertizei neuropsihiatrice. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!