Publicat la: 07.08.2018. 17:58 / 858 views

FĂRĂ BĂRCI, PE HELEŞTEUL DIN CRÂNG. DECIZIA PRIMĂRIEI, MOTIVATĂ DE OCROTIREA RĂŢUŞTELOR

După ce a fost, în sfârşit, curăţat, heleşteul din Crîng va găzdui numai raţe şi peşti. Municipalitatea a decis să anuleze programul de agrement, prin care se puteau închiria hidrobiciclete, pentru plimbări pe lac.

debarcader golrate 1Decizia a fost luată pentru a proteja răţuştele care s-au aciuat, de câţiva ani, pe lacul din cel mai mare parc municipal. Hidrobicicletele au fost mutate, deja, în Parcul Tineretului, unde pot fi închiriate contra unor tarife modice.

Şi pe lacul din Parcul Tineretului a fost creat un habitat numai pentru păsări, delimitat de balize.

Cum suprafaţa luciului de apă este una mai generoasă decât în Crâng, există destul spaţiu şi pentru activităţile de agrement, precum pescuitul sau plimbările cu barca.

În Parcul Tineretului, primele răţuşte au apărut în urmă cu 3 ani iar cei mai noi rezidenţi sunt câţiva cocostârci.

Apariţia răţuştelor sălbatice a fost sesizată şi de viceprimarul Ionuţ Apostu, fost director la Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău, care, printr-o postare pe Facebook, a făcut un apel către buzoieni să se bucure discret de fauna sălbatică din Parcul Crâng şi să nu le deranjeze cu hidrobicicletele. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!