FACTURI DUBLE LA ÎNCĂLZIRE. FĂRĂ SUBVENŢIE PENTRU CĂLDURĂ DIN BUGETUL PRIMĂRIEI

FACTURI DUBLE LA ÎNCĂLZIRE. FĂRĂ SUBVENŢIE PENTRU CĂLDURĂ DIN BUGETUL PRIMĂRIEI

Primăria nu mai acceptă să subvenţioneze gigacaloria pentru buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Buzoienii care locuiesc în apartamente de bloc ar putea plăti facturi duble faţă de anul trecut. Singura salvare ar putea fi alocarea de la Guvern a unei sume care să acopere o parte din facturile pentru încălzire.

calduraDacă Guvernul nu va aloca bani pentru subvenţionarea gigacaloriei la Buzău, abonaţii de la RAM vor trebui să plătească întregul cost al încălzirii locuinţelor pe timpul iernii.

Încă de la începerea livrării agentului termic, facturile buzoienilor s-ar putea dubla, ajungând la 417 lei fără TVA pentru fiecare gigacalorie consumată.

Primăria nu a prevăzut niciun leu pentru subvenţionarea încălzirii şi nici nu va face vreun împrumut pentru a acoperi o parte din cheltuielile abonaţilor la sistemul centralizat de încălzire.

Primăria ar avea o soluţie pentru familiile cu venituri mici, doar dacă aceştia s-ar debranşa de la RAM.

Problema este extrem de serioasă mai ales că iarna este aproape şi mulţi dintre locatarii de la bloc nu au nici bani şi nici timpul necesar pentru schimbarea sursei de încălzire.

Unii dintre ei nu mai au nici puterea de a se mai ocupa de o asemenea schimbare majoră în traiul lor.

Municipalitatea a solicitat Guvernului 7-8 milioane de euro pentru încălzirea apartamentelor în această iarnă, în condiţiile în care, tot ce s-a asfaltat de anul trecut şi până acum a costat doar 5 milioane de euro.

Aşadar, singura salvare din această iarnă ar putea veni doar de la Guvern.

Dacă acesta nu va accepta solicitarea Primăriei Buzău pentru subvenţionarea gigacaloriei, preţul va fi suportat integral de buzoieni, care vor plăti 417 lei fără TVA, faţă de 230, cât au plătit până acum. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și