Fabrică de ingineri. Buzăul va avea Campus universitar

Fabrică de ingineri. Buzăul va avea Campus universitar

A fost semnat contractul de finanțare pentru înființarea unui Campus universitar modern la Buzău. În consorțiu vor studia atât studenți, cât și elevi din învățământul dual. Din momentul în care Consorțiul pentru învățământul dual ți tehnologic își va deschide porțile, 200 de elevi și 100 de studenți vor fi primii înscriși.

Cu câteva zile în urmă, primarul Constantin Toma a semnat împreună cu doamna Ligia Deda, ministrul Educației, contractul de finanțare pentru viitorul campus universitar de la Buzău.

Finanțarea proiectului „Consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior” se va face prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

În perspectivă Municipalitatea intenționează să dezvolte viitorul Campus universitar și cu alte facultăți.

Au fost depuse 30 de cereri din toată țara, dar doar câteva au reușit să fie eligibile și să primească finanțarea, inclusiv Buzăul.

Urmează ca în anul viitor Campusul să fie proiectat în întregime, inclusiv căminele studențești, dar și cele pentru elevii de la dual.

Indicatorii anuali pe care Primăria i-a prevăzut încă de la primele înscrieri, când Consorțiul va fi pus în funcțiune, sunt de 200 de elevi din învățământul dual și 100 de studenți, urmând ca numărul acestora să poată fi crescut în funcție de cerințe.

Buzăul și Constanța au fost singurele din regiunea noastră care au reușit să obțină finanțarea pentru Campusuri studențești.

Un comentariu la: “Fabrică de ingineri. Buzăul va avea Campus universitar

  1. fiul meu a terminat liceul anul acesta cu bac admis e o idee foarte necesară să s poată califica la noi în județ. mulțumesc cu recunoștință și eu am absolvit cursurile facultății Spiru Haret la Buzău. lucru ce mi-a deschis orizonturile. aștept noi informații cu privire la cursurile facultății.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și