Publicat la: 20.12.2019. 19:31 / 1.366 views

EXPOZIŢIE DE CRĂCIUN. ICOANE ŞI SCULPTURI RELIGIOASE REALIZATE DE 12 CREATORI POPULARI

La Galeriile de Artă ale Centrului Judeţean de Cultură şi Artă a fost vernisată o expoziţie tematică de Crăciun. Doisprezece creatori populari au expus icoane pictate pe pânză, lemn sau sticlă şi sculpturi religioase. Corul de colindători de la clasa părintelui Milea de la Seminarul Teologic şi copiii de la Pietroasele au interpretat colinde şi cântece tradiţionale de Sărbători.

icoane 1 icoane 4

Galeriile de Artă ale Centrului Judeţean de Cultură şi Artă au găzduit ieri după-amiază vernisajul unei expoziţii de icoane şi sculpturi religioase, realizate de 12 meşteri populari buzoieni.

Oaspete de onoare al creatorilor populari şi al organizatorilor a fost părintele Milea, personalitate marcantă a comunităţii buzoiene.

Părintele i-a felicitat pe expozanţi pentru harul lor şi pentru că şi-au lăsat amprenta sufletului în lucrările expuse.

Pentru a întări şi mai mult atmosfera sărbătorească din preajma Crăciunului, părintele a adus cu el şi grupul de colindători de la clasa sa din Seminarul Teologic.

Moştenite de la cei vechi, colindele interpretate de seminarişti au fost primite cu emoţie.

După colindele religioase au urmat cântecele tradiţionale de Sărbători, interpretate de vocile cristaline ale copiilor de la Şcoala Gimnazială Pietroasele, conduşi de profesoara Tanţa Vasile.

Expoziţia de icoane şi sculpturi religioase de la Galeriile de Artă de pe bulevardul Nicolae Bălcescu va fi deschisă până pe 10 ianuarie, 2020 şi va putea fi vizitată gratuit. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!