Publicat la: 27.05.2020. 18:15 / 677 views

EXPLOZIE DE CAZURI LA SPITALUL JUDEȚEAN. SECȚIA MEDICALĂ A FOST ÎNCHISĂ, PENTRU 3 ZILE

Explozie de cazuri de coronavirus confirmate, în ultimele 24 de ore, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău. Nu mai puțin de 17 teste au ieșit pozitive, potrivit D.S.P. Buzău. În majoritate covârșitoare, este vorba despre pacienți și cadre medicale de la Boli Interne. Secția a fost închisă pentru o perioadă de trei zile.

  spital sectie medicala  cazuri coronavirus

Val de confirmări raportat astăzi de către Direcția de Sănătate Publică, în privința evoluției Covid-19, la nivelul județului Buzău. Cele mai multe cazuri provin din secția Boli Interne a celei mai mari unități spitalicești din județ. Ancheta epidemiologică a pornit de la o infirmieră depistată pozitiv.

De la acest caz, s-a început testarea a zeci de salariați de pe secție, iar rezultatul a fost unul îngrijorător: 13 pacienți și 3 asistente medicale au avut diagnostic de Covid-19.

Responsabilii D.S.P. și cei ai Spitalului Județean de Urgență au decis închiderea secției de Boli Interne (Medicală). Cu toate acestea, vor fi asigurate cazurile urgente, prin internarea lor în secția de Diabet, Boli și Nutriție, de unde toți pacienții au fost externați, neavând risc de complicații.    

Și la redeschidere, activitatea de pe secția de Boli Interne va fi asigurată de personalul medical și non-medical de rezervă.

Tot astăzi, a mai fost confirmat un pacient transferat din secția Pneumoftiziologie în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu simptomatologie specifică, fiind izolat.

În aceste condiții, numărul cazurilor de coronavirus de la nivelul județului Buzău a ajuns la 181. În același timp, Direcția de Sănătate Publică a anunțat vindecarea și externarea pentru 56 de persoane, din totalul cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!