Exercițiu în Centrul Buzăului. Reacția salvatorilor buzoieni după un seism puternic

Exercițiu în Centrul Buzăului. Reacția salvatorilor buzoieni după un seism puternic

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, produs în această dimineață, a avariat grav mai multe clădiri din municipiul Buzău. Palatul Comunal, una dintre clădirile istorice ale Buzăului, a fost avariat iar mai multe persoane au fost rănite. Din fericire, a fost vorba doar despre scenariul unui amplu exercițiu desfășurat de ISU Buzău.

Exercițiul de astăzi a fost unul complex. La câteva minute după presupusul seism, mai multe echipaje ale ISU Buzău au sosit la sediul Primăriei Buzău, pentru a interveni în sprijinul persoanelor rănite.

Potrivit scenariului, în Palatul Comunal a izbucnit și un incendiu iar în sediu rămăseseră mai multe persoane blocate. Salvatorii au intervenit cu promptitudine în toate situațiile critice.

În zona Bazarului, s-a amenajat un centru medical mobil, acolo unde persoanele rănite au primit îngrijiri medicale. Conducerea ISU Buzău s-a declarat mulțumită de modul în care s-a derulat acest exercițiu.

Ca și în situațiile reale, nedorite de altfel, angajații UPU-SMURD și voluntarii Crucii Roșii Române – Filiala Buzău, și-au adus aportul la acest amplu exercițiu.

Unul dintre scenarii a prevăzut și intervenția echipajelor pirotehnic și canin ale ISU Buzău, în cazul a două bombe găsite printre dărâmăturile unei clădiri. În această situație, a fost nevoie și de sprijinul specialiștilor Brigăzii Antitero a SRI.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și