Exemplu demn de urmat! Au peste 85 de ani dar nu îi întrece nimeni la muncile câmpului

Exemplu demn de urmat! Au peste 85 de ani dar nu îi întrece nimeni la muncile câmpului

Soții Elena și Anghel Târcaci, din municipiul Buzău, sunt trecuți bine de 80 de ani. Ei sunt printre puținii grădinari care, în această perioadă, înfruntă frigul ca să-și recupereze ultimele legume de pe câmp.

Adună sfecla roșie pentru a o pune cât mai repede la adăpost. De aici, fiul și nora celor doi vor aproviziona piața din Buzău toată iarna cu sfeclă roșie.

Înfofoliți din cap până-n picioare, tanti Elena și soțul ei merg în grădină din zorii zilei, ca să aibă cât mai multe ore la dispoziție să recolteze. Pentru că dimineața e frig de crapă pietrele, cei doi octogenari au grijă să se echipeze corespunzător.

Sfecla roșie este ultima cultură pe care cuplul de vechi grădinari din Buzău o recoltează după un an de muncă printre legume.

Soții Târcaci trudesc zilnic în grădină, din primăvară și până la sosirea sezonului rece, sfidând greutățile bătrâneții. Tanti Elena are 85 de ani iar soțul ei este cu 2 ani mai mare.

2 Comentarii la: “Exemplu demn de urmat! Au peste 85 de ani dar nu îi întrece nimeni la muncile câmpului

  1. Jos pălăria!

  2. Respect !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Sens unic de circulație pe strada Popa Tun

22.02.24 15:24 Ultima modificare 22.02.24 15:24

Primăria Municipiului Buzău aduce la cunoștință participanților la traficul rutier instituirea, începând cu data de 23.02.2024, a sensului unic de circulație pe strada Popa Tun…