EXCLUSIV! Teatrul absurdului! Ce s-a întâmplat până la această oră, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău

EXCLUSIV! Teatrul absurdului! Ce s-a întâmplat până la această oră, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău

La câteva ore de la momentul în care s-a decis, aproape în unanimitate, închiderea școlilor/trecerea orelor online pentru unitățile de învățământ din municipiul Buzău și din 15 localități din județ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, același for care și-a asumat decizia respectivă, a fost reconvocat, cu propunerea de… abrogare a primei hotărâri!

De menționat că, la prima propunere, avansată de Direcția de Sănătate Publică Buzău, membrii C.J.S.U., în frunte cu prefectul interimar, Marieta Boloș (președinte al Comitetului), și subprefectul Viorel Holban, au fost de acord cu măsura suspendării cursurilor fizice, începând de mâine, timp de 14 zile. După emiterea hotărârii, șeful educației buzoiene, prof. Ionel Meiroșu, i-a anunțat pe directorii de școli că decizia nu se poate aplica, având în vedere că hotărârea nu ar avea acoperire în legislația actuală aplicabilă pentru închiderea unităților de învățământ. În atare condiții, părinții au fost anunțați că se revine asupra hotărârii, iar mâine se merge la școală, ca și înainte. Fapt anunțat și asumat, în direct, la Campus TV, în jurul orei 20:00.

Ei bine, în urmă cu puțin timp, s-a terminat votul (prin consultări online) privind propunerea de abrogare a acestei decizii, iar opiniile exprimate arată că aceiași membri ai CJSU și-au dau peste cap votul dat în urmă cu câteva ore, astfel că… prima decizie a fost abrogată!

În aceste condiții, ce anume s-a întâmplat între timp, de este nevoie să se abroge prima decizie, iar reprezentanții Comitetului să fie puși în situația peinibilă de a-și anula votul inițial? Sau… poate că ar trebui să întrebăm: cine și cum s-a implicat și a intervenit astfel încât situația s-a răsturnat?

Avem câteva răspunsuri (incredibile!), despre care vom discuta mâine (marți), în edițiile speciale ale știrilor de la Radio Campus (8:00, 9:00, 10:00) și de la Campus TV, în emisiuni, începând cu ora 16:30.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Educatie

“Nu mai jucați ping-pong cu educația!”

24.11.21 19:45 Ultima modificare 24.11.21 19:36

Consiliul Elevilor spune stop joc! Reprezentanții școlilor din România cer autorităților să nu mai joace ping-pong cu educația și au lansat o petiție ce urmează…