EXCLUSIV! ÎN CONTROL LA D.S.P. BUZĂU, DEPISTAT CU CORONAVIRUS! CÂȚIVA ANGAJAȚI AI DIRECȚIEI, ÎN IZOLARE LA DOMICILIU

EXCLUSIV! ÎN CONTROL LA D.S.P. BUZĂU, DEPISTAT CU CORONAVIRUS! CÂȚIVA ANGAJAȚI AI DIRECȚIEI, ÎN IZOLARE LA DOMICILIU

Astăzi, nu mai puțin de 19 cazuri de Covid au fost anunțate la nivelul județului Buzău. Printre altele, o situație excepțională se înregistrează chiar la Direcția de Sănătate Publică. Reporterii Campus TV au aflat, în exclusivitate, că mai mulți angajați ai instituției au fost izolați la domiciliu, după ce un inspector de la Camera de Conturi Buzău, venit săptămâna aceasta în control la DSP, a fost depistat cu coronavirus.

Still0612_00003 Still0612_00002

Surse medicale au oferit, în exclusivitate pentru Campus TV, detalii despre cazul aparte înregistrat pe timpul controlului efectuat de un inspector de la Camera de Conturi Buzău. La începutul acestei săptămâni, auditorul buzoian a început un control tematic la sediul DSP.

Verificarea a vizat achizițiile făcute de instituția buzoiană în legătură cu tot ceea ce a însemnat cumpărarea de materiale necesare pentru prevenirea, dar și depistarea noului coronavirus.  La un moment dat, inspectorul a avut stări și simptome care puteau fi asociate cu cele specifice Covid-19, fiind luată decizia testării. Pentru a nu exista speculații, testul nu a fost prelucrat în laboratorul PCR de la DSP Buzău, iar probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Ieri, rezultatul venit de la București a arătat că auditorul de la Camera de Conturi are Covid-19. Bărbatul are 62 de ani.

Având în vedere că inspectorul Camerei de Conturi a intrat zilnic în contact cu angajații de la Economic și de la Biroul de Achiziții, salariații acestor departamente au fost trimiși acasă, pentru izolare timp de 14 zile. Este vorba despre patru angajați, inclusiv directorul economic al DSP fiind nevoit să se izoleze la domiciliu.

Pe de altă parte, această măsură preventivă va aduce un blocaj în activitatea economică a Direcției de Sănătate Publică Buzău, pentru că, în multe situații, responsabilii cu documentele financiare nu le pot procesa nici online, de acasă.

Așadar, avem de-a face cu o situație excepțională, chiar la sediul DSP Buzău, de unde sunt gestionate toate cazurile și anchetele epidemiologice. Cazul, în premieră, este tratat cu mare atenție, având în vedere că o posibilă pozitivare a mai multor salariați ar putea conduce la un blocaj și mai mare, care să afecteze gestionarea situației din județul Buzău.

Aceleași surse medicale ne-au precizat că inspectorul depistat pozitiv este prieten de familie cu doi medici buzoieni, diagnosticați, la rândul lor, cu Covid-19.

De menționat că inspectorul de la Camera de Conturi a fost pozitivat după ce finalizase verificările, concluziile controlului fiind pozitive pentru decidenții de la Direcția de Sănătate Publică Buzău. (Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și