Examinator nou la Permise Auto. Timpii de așteptare pentru proba practică ar putea fi reduși

Examinator nou la Permise Auto. Timpii de așteptare pentru proba practică ar putea fi reduși

În prezent, buzoienii care se programează pentru proba practică în vederea obținerii permisului auto trebuie să aștepte aproximativ 3 luni și jumătate pentru a susține acest test. Situația s-ar putea schimba în următoarea perioadă, după ce, zilele trecute, un subofițer din cadrul IPJ Buzău s-a transferat la Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor iar peste aproximativ o lună, va primi atestatul de examinator pentru proba practică auto.

Conducerea Prefecturii Buzău caută noi soluții pentru îmbunătățirea activitatății Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Prefectul Daniel Țiclea este de părere că cea mai mare problemă care trebuie rezolvată este reducerea timpilor de așteptare în cazul buzoienilor care se programează pentru proba practică a examenului de obținere a permisului auto. În acest context, reprezentantul Guvernului vine cu o veste bună: peste aproximativ o lună, Serviciul Permise Auto va dispune de un nou polițist examinator.

În prezent, buzoienii care se programează pentru proba practică în vederea obținerii permisului auto trebuie să aștepte aproximativ 3 luni și jumătate pentru a susține acest test.

O altă noutate anunțată de prefectul Daniel Țiclea este că, din acest an, buzoienii care susțin examen pentru obținerea permisului pentru categoria C, respectiv pentru camioane, vor avea prioritate în fața celor care susțin examen pentru categoria B.

La finalul anului trecut, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede reducerea de la 21 la 18 ani a vârstei minime de obţinere a unui permis de conducere pentru categoria C, CE. De asemenea, se modifică și vârsta pentru categoriile D, DE, de la 24 la 21 ani, cu condiţia obţinerii unui certificat de competenţă profesională. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 1 februarie 2023.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și