Publicat la: 06.11.2019. 19:41 / 414 views

EXAMEN PENTRU PĂRINŢII MICILOR FOTBALIŞTI. AJF INTENŢIONEAZĂ SĂ LE TESTEZE CUNOŞTINŢELE FOTBALISTICE

Provocare inedită, pusă la cale de şefii AJF Buzău, pentru buzoienii care şi-au îndrumat copiii către fotbal. Asociaţia Judeteană intenţionează să testeze cunoştinţele fotbalistice ale părinţilor, în incercarea de a-i convinge că nu este bine să ofere indicaţii tehnice, atunci când copiii lor sunt în teren.

COPII FOTBALPărinţii convocaţi la întâlnirea cu şefii de la AJF vor primi un test care să-i convingă că orizonturile lor fotbalistice nu sunt chiar atât de largi, încât să le ofere indicaţii tehnice copiilor, trecând astfel peste autoritatea antrenorilor. Testul va conţine întrebări care vizează pedagogia sportivă dar şi cunoştinţe generale, legate de sportul cu balonul rotund. Întâlnirea dintre reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi părinţi este doar o etapă, în demersul forului buzoian de a limita implicarea părinţilor în viaţa de fotbalist a copiilor lor. Cei mai mulţi dintre antrenorii de la fotbalul juvenil se plâng de faptul că adulţii oferă sfaturi copiilor, în timpul meciurilor, deşi ajutorul lor nu se justifică.

Antrenorii de la diferitele cluburi buzoiene nu vor fi prezenţi la această întâlnire, poate şi din cauza faptului că veniturile dascălilor de la fotbal provin, în cea mai mare parte, din cotizaţiile părinţilor. Este şi motivul pentru care unii dintre profesorii de fotbal închid ochii atunci când părinţii micilor fotbalişti au ieşiri necontrolate în timpul meciurilor de fotbal juvenil.

AJF Buzău a demarat această campanie de conştientizare în urma sesizărilor unor antrenori dar şi din cauza unor incidente aparute din cauza părinţilor. Au existat mai multe cazuri în România când părinţii  veniţi să-şi vadă puştii jucând fotbal s-au luat la bătaie. Săptămâna trecută, AJF a organizat un joc demonstrativ între buzoienii care şi-au dat copiii la sport şi antrenorii din fotbalul juvenil. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!