Publicat la: 17.05.2018. 18:28 / 1.037 views

EVENIMENTUL ANULUI. BUZĂUL CINSTEŞTE AMINTIREA TUTUROR EROILOR

Evenimentul internaţional de cinstire a eroilor de pretutindeni care sunt înhumaţi în Cimitirul Eroilor din Buzău a fost umbrit de o ploaie măruntă. Deşi au fost udaţi până la piele, spectatorii au rezistat până la sfârşitul manifestărilor, care se repetă probabil o dată la 100 de ani. La eveniment au participat oficialităţi de stat, reprezentanţi ai statelor care au eroi în cimitirul de la Buzău şi mii de buzoieni.

spectatori 2 parada 5

Evenimentul anului de la Buzău a fost gândit ca un grandios omagiu pentru toţi  militarii români şi străini care îşi duc somnul de veci în Cimitirul Eroilor şi în cel sovietic.

Şi poate că ar fi reuşit până la capăt, dacă ploaia nu ar fi dat peste cap planurile organizatorilor.

Cerul nu a ţinut cont de programul strict  al  activităţilor prevăzute pentru astăzi şi i-a udat pe toţi, deopotrivă, oficialităţi, invitaţi, militari dar şi pe cei cinci mii de copii îmbrăcaţi în tricouri de vară.

La ora 12, clopotele tuturor bisericilor din oraş au vestit astăzi începerea celui mai important eveniment din ţară, înscris în seria acţiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

După ce Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, oficialul cu cea mai înaltă funcţie în stat prezent la ceremonie, a primit onorul gărzii militare, evenimentul a continuat conform programului stabilit de organizatori.

Un sobor de preoţi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, a oficiat ceremonia religioasă, după care au fost depuse coroane de flori la catafalcul din Domul Central.

ceremonie 1În timpul depunerii de coroane de flori, au fost trase 21 de salve de tun şi au fost citite numele tuturor eroilor cunoscuţi îngropaţi în cimitir.

După terminarea ceremoniilor din Cimitirul Eroilor au urmat alocuţiunile oficialilor români şi străini.

Mesajul Preşedintelui României Klaus Iohannis, aflat la o reuniune în Bulgaria, a fost transmis de consilierul său prezidenţial.

În această zi extrem de importantă şi de emoţionantă pentru buzoieni, primarul Constantin Toma a denumit oficial bulevardul Calea Eroilor, care va purta acest nume pentru totdeauna.

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a mai încălzit un pic atmosfera cu o mică glumă şi şi-a exprimat admiraţia pentru oraşul nostru, care omagiază eroii de pretutindeni.

oficialitati parada 2

Evenimentul dedicat de buzoieni eroilor de pretutindeni care-şi duc somnul de veci la Buzău s-a încheiat cu o paradă militară internaţională la care au participat aproape 1000 de militari români şi străini. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!