Eveniment de înaltă ținută, la Buzău. Documentarul „Coroana României” va fi prezentat la Teatrul „G. Ciprian”

Eveniment de înaltă ținută, la Buzău. Documentarul „Coroana României” va fi prezentat la Teatrul „G. Ciprian”

Marți, 9 iulie, de la ora 18.00, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău este programat un eveniment de o înaltă ținută. Va avea loc lansarea documentarului „Coroana României”, în regia lui George Grigoriu, jurnalist și realizator de emisiuni tv.

Documentarul își propune promovarea în rândul unui public cât mai larg a uneia dintre cele mai importante pagini din istoria noastră națională, Marea Unire de la 1918. Evident, sunt relatate cele mai importante momente istorice care au precedat momentului încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, în cetatea Alba Iulia, ca suverani ai României Întregite.

Buzoianca Maria Burlacu, studentă în anul VI la Universitatea de medicină „Carol Davila” din Capitală, este cea datorită căreia acest documentar poate fi vizionat și în Buzău. Tânăra povestește cum a reușit să aducă în județul natal filmul documentar realizat de George Grigoriu.

Documentarul „Coroana României” a avut deja parte de evenimente de lansare în București, Iași sau Arad, dar și în multe locuri din afara țării, respectiv Milano, Roma, Londra sau Paris.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și