Eveniment anulat. Noaptea Europeană a Muzeelor nu se mai organizează

Eveniment anulat. Noaptea Europeană a Muzeelor nu se mai organizează

Anul acesta buzoienii nu vor mai petrece o noapte la muzeu. Muzeografii de la Muzeul Județean s-au raliat cu colegii lor din țară, care au revendicări legate de majorarea salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă, deblocarea posturilor vacante și suplimentarea schemelor de funcții, alocarea unui buget de minimum 0,9 % din PIB sectorului cultural și altele. Evenimentele culturale programatepentru acea dată  au fost amânate.

O veste neplăcută pentru publicul buzoian vine de la Muzeul Județean Buzău, care nu va mai organiza evenimentele programate pentru Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2024.

Decizia de neparticipare aparține colectivului de la Muzeu, care a decis să se solidarizeze cu celelalte muzee din țară și să nu participe la acest event.

Nu se poate vorbi deci despre un conflict de muncă în urma căruia activitatea regulată a Muzeului să fie perturbată.

Colectivul de muzeografi de la Muzeul Județean Buzău își exprimă regretul că privează publicul de un eveniment mult așteptat, însă nutresc speranța că doar așa revendicările unui sector public cultural și de cercetare pot atrage atenția asupra situației din muzee.

Printre evenimentele care au fost amânate pentru săptămâna viitoare se numără și expoziția temporară „Un cuplu, o epocă, multe cadouri”, alcătuită din darurile primite de ceaușești de la comuniștii preaplecați lor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și