Publicat la: 29.06.2016. 17:15 / 2.013 views

EVALUAREA NAŢIONALĂ. PROBA LA MATEMATICĂ. SUBIECTE CONSIDERATE MAI DIFICILE.

Cea de-a doua probă a Evaluarii Naţionale a fost considerată ceva mai dificilă de către elevi. Mulţi dintre absolvenţii clasei a VIII-a au fost puşi în dificultate de exerciţiile de geometrie, dar, în general, au considerat că testul la matematică a fost unul echilibrat, de nivel mediu.

evaluare nationala - matematicaAbsolvenţii claselor a VIII-a au susţinut, azi, ultima probă a Evaluării Naționale, Matematica. Dacă exerciţiile au fost considerate, în general, abordabile, diferenţa a fost făcută de subiectul al III-lea, unde elevii au avut de calculat aria unui triunghi şi a unei prisme, dar şi de demonstrat perpendicularitatea a două plane.

Mai mulţi adolescenți au declarat că problema de geometrie a fost grea dar că speră, totuşi, la o notă bună, care să le permită accesul la un liceu de prestigiu.

Aflaţi la primul examen dificil din viaţa lor, elevii au avut ocazia de a se obişnui cu atmosfera unui test important, în prealabil, odată cu simulările naţionale. Mai mult, mare parte dintre cei care s-au aşezat, azi, în bănci, au recunoscut că s-au pregătit şi în particular.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţămîntul liceal. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (în proporţie de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (în proporţie de 25%).
(Andrei Solomon)

IATĂ SUBIECTELE DAR ŞI BAREMUL DE EVALUARE ŞI NOTARE:

EN subiecte matematica

EN bareme matematica

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!