Publicat la: 30.01.2019. 19:17 / 1.657 views

EPIDEMIA SUPLIMENTEAZĂ MĂSURILE PREVENTIVE. BILANŢ LA BUZĂU: 73 DE CAZURI DE GRIPĂ

Măsuri suplimentare în toate unităţile spitaliceşti, după declararea oficială a epidemiei de gripă. Unităţile medicale au primit dispoziţie să intensifice acţiunile de dezinfecţie şi să asigure un stoc bogat de medicamente specifice. Între timp, D.S.P. Buzău anunţă încă trei cazuri de gripă, alături de cele 70 înregistrate până acum.

spital 6Aproape toate măsurile suplimentare dictate de Ministerul Sănătăţii au fost puse în aplicare în unităţile de la Buzău încă de acum două săptămâni, dar responsabilii spitalelor trebuie să fie şi mai atenţi cu modul în care toate regulile se respectă: de la restricţiile de acces pentru vizitatori, asigurarea stocurilor cu medicamente antivirale, până la protejarea personalului medical.

Toate cazurile de gripă diagnosticate la Spitalul Judeţean trebuie redirecţionate către Secţia de Boli Contagioase, unde se aşteaptă ca numărul pacienţilor să fie din ce în ce mai mare.

Pentru ultimele 24 de ore, Direcţia de Sănătate Publică a mai anunţat trei cazuri de gripă, toate la copii. De altfel, la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, sunt zeci de prezentări zilnic. 

Sute de teste rapide au fost folosite până acum, de la debutul sezonului de gripă. De teamă, mulţi buzoieni merg special la Spitalul Judeţean pentru a face acest test orientativ.

Şi triajul epidemiologic în şcoli se va face în continuare. În primele două zile din această săptămână, peste 600 de preşcolari şi elevi au fost trimişi acasă, pentru că prezentau simptomele unei afecţiuni respiratorii. Pe de altă parte, de teama gripei, foarte mulţi părinţi au decis să nu îşi mai trimită copiii la grădiniţă sau la şcoală. Luni şi marţi, peste 5.000 de copii au absentat din mediul şcolar. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!