Publicat la: 30.07.2015. 19:51 / 5.940 views

ENESCU, LĂSAT FĂRĂ BAGHETĂ. STATUIA COMPOZITORULUI E VANDALIZATĂ SISTEMATIC.

enescu1Statuia lui George Enescu, amplasata in Parcul Tineretului, este, de cativa ani, vaduvita de bagheta de dirijor cu care intruchiparea in bronz a muzicianului fusese dotata. Cei care se ocupa de administratia parcului spun ca instrumentul dispare frecvent si ca nu rezista, in mainile magistrului mai mult de o saptamana-doua.

Administratorii parcului spun ca statuia lui George Enescu este văduvită de baghetă de multe ori pe an. Iar cînd o baghetă nouă este așezată între mîinile dirijorului, aceasta nu rezistă mai mult de o săptămînă-două.

Dacă inițial instrumentul era fabricat din bronz, cei care se ocupă de parc au început să completeze statuia cu vergele confecționate din lemn vopsit, în speranța că lipsa de valoare a materialului nu va mai tenta pe nimeni. Nici această stratagemă nu a dus la vreun rezultat, pentru că baghetele dispar, imediat cum sunt înlocuite.

Nici cei care au grijă de parc, nici buzoienii care ies la promenadă nu-și explică de ce baghetele lui Enescu dispar atît de des. Singurele ipoteze plauzibile ar fi că cei care vandalizează statuia o fac doar din plăcerea de a distruge sau sunt mari melomani, fani înfocați ai magistrului.

Șefii societății care are în grijă administrarea parcului spun că baghetele muzicianului dispar de ani buni de zile. Cu toate astea hoții n-au fost prinși, încă.
Statuia lui George Enescu, din Parcul Tineretului, este opera lui Oscar Han, sculptorul preferat al casei regale, și a fost dezvelită în 1974. Artistul este, de asemenea, semnatarul bustului lui Vasile Voiculescu, amplasat la Pîrscov.

(Andrei Solomon)

enescu2  enescu3

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. DAN spune:

    Deplasata intrebare . Auzi, sa-l intrebi pe Burada cine fura bagheta , cine este HOTUL !!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!