Publicat la: 25.06.2018. 18:00 / 1.376 views

EMINESCU SAU ARGHEZI, BARBU SAU BLAGA. AU ABSENTAT APROAPE 150 DE ABSOLVENŢI BUZOIENI

Prima probă a examenului de bacalaureat i-a pus pe absolvenţi în faţa unor alegeri, în funcţie de profilul urmat. Cei de la “real” au avut de ales între Mihai Eminescu şi Tudor Arghezi, în timp ce tinerii de la „uman” au avut ocazia să opteze între Lucian Blaga şi Ion Barbu. La Buzău au absentat aproape 150 de canidaţi.

bac 1Înainte de ora prânzului, am surprins reacţii din partea unor absolvenţi de la două licee din oraş. De la Colegiul Economic, cei mai mulţi dintre candidaţi au avut varianta cu subiecte dedicate celor de la profilul real.

La Colegiul Naţional “B.P.Hasdeu”, în majoritate, tinerii au profitat de aproape toate cele trei ore puse la dispoziţie pentru a rezolva cerinţele. Au fost mulţumiţi că nu au avut de-a face cu subiecte grele.

La nivelul judeţului Buzău, nu au fost semnalate incidente în organizarea şi desfăşurarea bacalaureatului. Niciun candidat nu a fost eliminat. De la prima probă au absentat aproape 150 de candidaţi.

Pentru aproape 2.500 de absolvenţi de liceu urmează testarea de foc de la examenul maturităţii, proba obligatorie a profilului. Cei mai mulţi dintre ei vor susţine examen la matematică sau istorie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!