Elvis este viu, liber și candidează

Elvis este viu, liber și candidează


Fostul Primar al comunei Vipereşti, Elvis Oprea a apucat să facă o zi campanie electorală. Candidatul independent pentru un nou mandat la primăria Vipereşti a fost eliberat astăzi de la penitenciarul Focşani unde era închis preventiv. Ieri Tribunalul Buzău a dat o hotărâre comună atât pentru condamnarea lui Oprea la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită dar în textul aceleiaşi hotărâri era cuprinsă liberarea lui Oprea pe cauţiune. Având în vedere că liberarea pe cauţiune şi condamnarea pot fi atacate prin două căi diferite, magistraţii buzoieni au modificat hotărârea pronunţată ieri, astfel că Elvis Oprea a fost eliberat astăzi după ce a trimis din închisoare un fax prin care a declarat că nu va face recurs împotiva deciziei de liberare pe cauţiune. În privinţa hotărârii prin care Oprea a fost condamnat, până la momentul redactării prezentei ştiri Elvis Oprea nu a formulat apel.
În cazul în care duminică 10 iunie locuitorii comunei Vipereşti îl vor alege din nou ca şi primar, Elvis Oprea ar putea rămâne în funcţie cel puţin încă câteva luni, asta dacă va face apel la decizia de condamnare. Timpul pentru judecarea celor două căi de atac în cazul lui Oprea, apel la Curtea de Apel Ploieşti şi ulterior recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ar putea dura chiar şi o jumătate de an.
Potrivit legii, doar dacă primarul primeşte o pedeapsă cu executare printr-o hotărâre definitivă el îşi pierde mandatul. În schimb, dacă Oprea va fi reales iar magistraţii îl vor condamna definitv la o pedeapsă cu suspendare, Prefectul judeţului Buzău va trebui să decidă care va fi soarta mandatului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și