Eco-printing. Atelier de vopsit cu plante tinctoriale

Eco-printing.  Atelier de vopsit cu plante tinctoriale

”Ziua Universală a Iei”va fi marcată de Muzeul Județean prin organizarea unui atelier de vopsit cu plante tinctoriale. Acțiunea va fi coordonată de conferențiarul universitar Daniela Frumușeanu. Acțiunea este integrată și în programul școlii de vară al Școlii Gimnaziale ”George Emil Palade”.

Sâmbăta viitoare, pe 25 iunire, Muzeul Județean va organiza un atelier de ”eco-printing” și de vopsit cu plante tinctoriale.

Gazda acestei acțiuni va fi Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, al cărui sediu se află pe strada Războieni, la numărul 8.

Activitatea este organizată pentru a marca ”Ziua Universală a Iei” iar oparticipanții vor putea afla informații despre tehnica de imprimare a plantelor pe materiale textile și despre meșteșugul vopsirii cu plante tinctoriale.

Activitatea este integrată și în programul școlii de vară ” O călătorie în lumea vacanței”, organizată de Școala Gimnazială ”G.E. Palade” din Buzău.

La Atelierul de ”eco-printing” vor putea participa și toți cei care doresc să afle, în calitate de vizitatori, secretele strămoșești de vopsire a materialelor cu plante autohtone.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și