Publicat la: 05.08.2020. 18:40 / 251 views

ECO CJ. CONSILIUL JUDEȚEAN VA ACHIZIȚIONA UN AUTOMOBIL HIBRID

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean de astăzi, printre proiectele care aveau nevoie de aprobarea urgentă a aleșilor a figurat și un proiect de hotărâre referitor la reducerea emisiilor de gaze din transporturi.

neagu cu mascaOdată cu aprobarea acestui proiect, Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Buzău va participa la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Un prim pas în acest sens va fi achiziționarea unui autovehicol hibrid, cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de bioxid de carbon mai mică de 50 de grame pe kilometru.

Diferența de ecotichet, în cuantum de 20 mii lei și valoarea integrală a prețului de achiziție a noului autovehicul vor fi suportate din bugetul propriu al județului.

În timp, odată cu creșterea parcului de automobile electrice și hibrid, cel mai probabil va trebui înființată și o stație de încărcare puternică, la care să poată fi alimentate toate aceste autovehicule. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!