Echipament nou la Poliția Rutieră. Vitezomanii vor fi depistați cu un pistol-radar de ultimă generație

Echipament nou la Poliția Rutieră. Vitezomanii vor fi depistați cu un pistol-radar de ultimă generație

În județul Buzău, vitezomanii vor fi depistați cu un nou tip de aparat radar. Ieri, dispozitivul ultraperformant de tipul TruCam II, intrat de curând în dotarea Poliției Rutiere Buzău, a fost folosit în premieră, în cadrul unei acțiuni care a avut loc pe Drumul European 85, cunoscut printre șoferi ca „șoseaua morții”. În câteva ore, noul echipament al Poliției Rutiere a depistat 91 de șoferi vitezomani.

În valoare de aproximativ 13.000 de euro, pistolul radar de tipul TruCam II a fost folosit, ieri, în premieră, pe Drumul European 85. 1200 de metri este distanța maximă de la care pistolul radar înregistrează viteza unei mașini. Pistolul radar are și funcție de filmare, în format Full HD, în afară de cele două poze pe care le face pentru a dovedi viteza.

Potrivit Poliției Rutiere Buzău, viteza neadaptată condițiilor de drum și indisciplina pietonilor constituie principalii factori în cazul producerii accidentelor rutiere.

Noul dispozitiv a fost folosit în premieră, în cadrul unei acțiuni care a avut loc pe Drumul European 85. În câteva ore, polițiștii  au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 pentru nerespectarea limitei de viteză, iar în cazul a 22 de șoferi s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru 90, respectiv 120 de zile.

Cea mai mare viteză, 184 km/h, a fost înregistrată în cazul autovehiculului unui tănăr din Bacău, de 24 de ani, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Poșta Câlnău, iar cu cea mai mare viteză în localitate, 134 km/h, a fost înregistrat autovehiculul unui șofer din Focșani, de 20 de ani, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Cioranca. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 95.000 de lei.

Șoferii opriți ieri în trafic au fost testați și cu aparatul Drager.

De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru infracțiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, dar și pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și