Dunărea, victorie de pus în ramă la Buzău. Atmosferă  de neuitat în Sala sporturilor

Dunărea, victorie de pus în ramă la Buzău. Atmosferă  de neuitat în Sala sporturilor

Într-o atmosferă entuziasmantă, HC Dunărea Brăila a câștigat fără drept de apel returul cu Thüringer, desfășurat sâmbătă seară, în Sala ”Romeo Iamandi” din Buzău. După acest succes de pus în ramă, echipa de la malul Dunării a obținut calificarea matematică în sferturile de finală a European League la handbal feminin.

Elevele lui Jan Leslie Lund au controlat total disputa cu Thüringer, vicecampioana Germaniei. upă un prim sfert de oră echilibrat, Dunărea a preluat controlul şi s-a desprins pe tabelă, iar la pauză a avut avans de patru goluri, 16-12.

Echipa antrenată de Jan Leslie Lund a făcut o repriză secundă şi mai bună, câştigând categoric, marcând ultimele şase goluri ale partidei. 33-23, scor final, spre bucuria celor aproximativ 1500 de spectatori care, la final, au aplaudat minute în șir echipa favorită.

De remarcat prestația Kirei Trusova, care a făcut minuni în poarta Brăilei. Cu 14 intervenții, rusoaica a avut un procentaj de 37,84% al mingilor parate.

La finalul jocului, antrenorul Jan Leslie Lund a ținut să își felicite echipa dar a evidențiat și atmosfera de vis creată de publicul din tribune:

„Cred că atmosfera a fost uimitoare și mai cred că noi am prestat un joc foarte bun. Am jucat inteligent, deși noi știam că Thuringer este o formație foarte puternică. Aproape că nu îmi vine să cred că am câștigat meciul la zece goluri diferență. Bințeînțeles, a contat mult că am jucat pe teren propriu aici, la Buzău, în fața unor suporteri brăileni și buzoieni care ne-au încurajat permanent și care, practic, ne-au  purtat spre victorie și chiar sunt fericit pentru asta.”

Jucătoarea Kristina Liscevic, una dintre cele mai bune jucătoare ale Brăilei în meciul de sâmbătă, a ținut și ea să le mulțumească fanilor pentru sprijinul acordat pe toată durata partidei:

„În primul rând, vreau să felicit echipa Thuringer, care ne-a arătat și astăzi că este o echipă de mare calitate. Îmniante de meci, am vorbit mult despre adversare, am petrecut foarte mult timp să le studiem jocul și cum să le stopăm acțiunile de atac. Am strâns rândurile, am respectat planul impus de antrenor și am reușit o victorie de care sunt foarte mândră. Acum, ne îndreptăm atenția către următoarele partide. Vreau să îmi felicit și coechipierele, deoarece s-a văzut că au jucat cu inima în acest meci!”

Tehnicianul echipei oaspete, germanul de origine română Herbert Müller, a recunoscut că victoria Dunării este pe deplin meritată.

După 5 etape, HC Dunărea este pe locul 1 în Grupa B, cu 8 puncte, la egalitate cu Thuringer, dar are avantajul golaverajului din meciurile directe. Ultimul meci din grupă va fi sâmbătă, în Franța, cu Chambray Touraine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și